Keuren: hoe staat uw technische installatie ervoor?

In technisch meubilair voor scholen en laboratoria komen gas, lucht, water en elektra bij elkaar. Een ‘explosief mengsel’ dat u goed in de gaten wilt houden. Zeker in een omgeving waar veel verschillende mensen gebruik maken van dezelfde voorzieningen. Regelmatige keuringen door gecertificeerde installateurs garanderen ook dat uw aansprakelijkheid goed geregeld is. U kunt zich hiermee verantwoorden naar uw medewerkers, leerlingen, de leraren, TOA’s, het bestuur van uw organisatie en/of de verzekeringsmaatschappij.Scholen hebben de zorgplicht om de installaties regelmatig te laten keuren. Wij kunnen scholen daarbij helpen. De jaarlijkse keuring nemen we mee in het regulier onderhoud, zodat u altijd zeker bent van een veilige situatie. B4 is marktleider op het gebied van keuren en onderhoud van installaties in BiNaS lokalen en practicum meubilair. Inmiddels werkt B4 samen met meer dan 600 middelbare scholen.

Na het keuren, volgt het onderhoud

Door installaties jaarlijks te laten keuren, krijgt u ook inzicht in welke onderdelen onderhoud nodig hebben. Door uw installaties goed te onderhouden, verlengt u de levensduur. Zoekt u een een partner voor  het onderhoud van uw installaties? Onze technische adviseurs staan klaar voor een vrijblijvende afspraak. Een van onze monteurs komt uw situatie ter plaatse beoordelen om een voorstel te kunnen maken. 

B4 keurt en onderhoud technieklokalen - bekijk hier hoe we dit aanpakken

Onderhoudscontract inclusief keuren

Onze technische mensen zijn erkende E+W-installateurs en gecertificeerd voor E+W-keuringen. In ons onderhoud loopt dan ook standaard het keuren mee. Het keuren voeren wij uit volgens een vaste prijs. Onderhoudstechnici van B4 lopen periodiek alles na bij.

Belang onderhoud

Door het juiste onderhoud is het technisch meubilair 30 jaar up to date en het verlengt de levensduur van uw installaties.

Hoofdlijnen keuren en de normen

Bij een grondige keuring nemen onze allround monteurs letterlijk alles door wat zich op, rond of aan de installatie bevindt en keuren volgens de NEN en NPR normen en richtlijnen.