Inrichting voor BiNaSk lokalen: uitdagend en veilig

Proefjes doen in een biologie-, scheikunde- of natuurkundelokaal moet spannend zijn. Maar niet té spannend. De omgeving en de inrichting van het betreffende lokaal moet, naast uitdagend, ook veilig zijn. In dit ‘spanningsveld’ leveren de ervaren medewerkers van B4 uiterst degelijk, veilig en technisch meubilair. Schoolmeubilair dat er ook nog eens aantrekkelijk uit ziet. Dé manier om uw leerlingen creatief en enthousiast aan het werk te zetten. 

Een complete aanpak: van inspiratie tot installatie

Wij richten vaklokalen en laboratoria in met goed functionerende installaties die logisch in elkaar steken en centraal bediend kunnen worden. Een complete aanpak van inspiratie tot installatie. Ons technisch meubilair is inpasbaar in moderne schoollandschappen waarin afwisselend in groepen of individueel wordt gewerkt. Of gewoon klassikaal natuurlijk, in BiNaSk-lokalen.

Om te ervaren wat het effect van het schoolmeubilair en de gekozen opstelling doet in een lokaal, maakt B4 regelmatig gebruik van een virtuele omgeving. Dit virtuele bezoek zorgt dat het inrichten tastbaar is en geeft concrete aanwijzingen voor optimalisatie. Loop zelf door een aantal lokalen en ervaar de ruimte. 

Loop door dit lokaal B4 gebruikt een virtueel bezoek om het projectteam van een school de gekozen inrichting te laten ervaren. Dit bezoek maakt (bijna) tastbaar of de opstelling werkbaar is of aanpassingen vereist.

Complete inrichting voor uw Bètalab en Technasium

Wel leveren technisch meubilair zoals leerling werkplekken, docententafels, zuurkasten, brandveiligheidskasten en inrichtingen van kabinetten voor toa’s. Voor nieuwe onderwijsvormen als technasium, science lab of bèta lab scheppen wij de gewenste creatieve omgeving. Zowel standaard meubilair, als maatwerk is mogelijk. Ook onderhoud van uw huidig meubilair voeren wij uit. In Nederland zijn wij servicepartner voor Hohenloher meubilair. 

Innovatieve plafondliften bieden flexibiliteit

Voor een multifunctioneel en daardoor economisch gebruik van ruimten maken scholen steeds vaker gebruik van plafondliften van B4. Met dit systeem kan een lokaal in een handomdraai en zonder kostbare verbouwingen geschikt worden gemaakt voor elk soort onderwijs, en dit met een optimale inrichting. Of men nu met de computer werkt, op het internet zoekt, scheikundepracticum, projectonderwijs of theorieles geeft, met de plafondliften kan het lokaal op het gebied van technisch meubilair in elke behoefte voorzien.

Het uitgangspunt bij het gebruik van plafondsystemen is een optimale toevoer van middelen zoals gas, zwakstroom en elektriciteit. Met als aanvulling interne datanetwerken of internet. Op deze manier is de basisvoorziening altijd ‘up to date’ en geeft zelfs de mogelijkheid licht, geluid en presentatietechnieken zoals beamers te integreren. 

Ook maatwerk nodig?

Neem contact met ons op en samen helpen wij u met de klaslokaal inrichting.

Keuren zorgt voor veilig werken

In technisch meubilair voor scholen en laboratoria komen gas, lucht, water en elektra bij elkaar. Een ‘explosief mengsel’ dat u goed in de gaten moet houden. Regelmatig keuren van e installaties zorgt voor veilig werken met techniek.