Almende College – Silvolde

Een nieuw ontwerp in praktijk gebracht met een soepel process

Goed meegedacht door B4 van ontwerp tot realisatie

“Deze locatie van het Almende College is ingericht volgens onze nieuwe manier van lesgeven. We werken met leergebieden. We geven nu dus het vak BiNaSk in plaats van de vakken afzonderlijk. B4 heeft samen met de docent van dit leerplein het ontwerp goed uitgedacht. De samenwerking met de vele betrokken partijen ging prima. De afstemming over de materialen, logistiek en het verloop van het proces verliep soepel. Als we tegen zaken aanliepen die niet voorzien waren, kwam B4 met een praktische oplossing. En ze namen ook de verantwoordelijkheid het op te lossen. Ik had er geen omkijken meer naar. Ik heb weinig energie hoeven steken in het begeleiden van B4, en dat is erg prettig in zo’n groot nieuwbouwproject.”, aldus de heer van Uhm werkzaam als coördinator facilitair en ICT.

Geen open eindjes en alles werkt perfect in de praktijk 

“Toen het lokaal eenmaal was ingericht, bleek dat de afstand tussen de noodstop en de ronde tafels te klein was. Risico bestond dat je per ongeluk op de knop drukte. B4 kwam direct met een simpele oplossing: een kapje over de noodknop. Ik hoefde er niet naar te vragen, het werd direct opgelost. Zo ook bij de kasten. Die waren niet ingetekend tot aan het plafond. Toen de kasten eenmaal stonden waren bovenkasten toch de wens. B4 heeft dit alsnog gerealiseerd. En alle plinten van de kasten hebben ze aangepast aan de betonnen vloer. Die bleek namelijk niet helemaal waterpas. Een mooie oplossing zo.”

Kijk rond in de Techniek Sectie en loop door over de leerpleinen

Vanuit de plek waar u nu bent, kunt u rondkijken op de leerpleinen en via de pijlen langs de verschillende pleinen lopen. Via de Informatie-iconen leest u meer over bepaalde onderdelen in de ruimten.

https://www.theasys.io/viewer/2SWVpampLla15auDJvHbNFiE9f6A52

"Als we tegen zaken aanliepen die niet voorzien waren, kwam B4 met een praktische oplossing".

Ook maatwerk nodig?

Neem contact met ons op en samen helpen wij u met de klaslokaal inrichting.