Pilot-plant en lab Synvina Geleen

Compleet ontzorgt: Bestektening, demontage, transport, opslag en montage 

“In gesprek met een toeleverancier voor de brandveiligheidskasten, kwam B4 Techniek ter sprake. Volgens de toeleverancier waren zij expert in de totaal aanpak van complexe verhuizingen van laboratoria en techniekruimten. Navraag bij opdrachtgevers van B4 bevestigde hun specialisme. Op de Campus hebben we een partij die meubels en materiaal kan verhuizen en opslaan, volgens de geldende normen hier. Echter demontage en montage konden zij niet uitvoeren, evenals het opstellen van een bestektekening. Hiervoor zou dus een andere partner gezocht moeten worden. B4 kon het totale project oppakken van demontage, transport, opslag tot montage. Dat was echt een groot voordeel, alles in één hand. Je hoeft zelf minder te coördineren. Alles sluit makkelijker en beter aan, en we konden samen beter inspelen op voortschrijdende inzichten die de planning beïnvloedden. B4 Techniek was flexibel in het meedenken toen de planning mede door ons toedoen uitliep. Het was een complex verhuistraject omdat de pilot-plant en het lab in verschillende fases in werking werden gezet. B4 heeft ons echt ontzorgd.”, aldus Jan Heijnen, verantwoordelijk voor de bouw en verhuizing van het laboratorium en de pilot-plant van Synvina Het bedrijf is binnen de Brightlands Chemelot Campus verhuisd naar een complete nieuwbouw.

Alleen met een goed team is dit te realiseren

“B4 Techniek gaf duidelijk aan volgens welke normen ze werken en hoe te voldoen aan de eisen van Brightlands Chemelot Campus. Veiligheid staat hierbij uiteraard voorop. Ze gaven ons advies hoe de montage van het nieuwe laboratorium in te richten. Zelf hadden we in hoofdlijnen een tekening en draaiboek gemaakt op basis van de routing in het lab. De engineering van specifieke onderdelen van het laboratorium heeft B4 opgepakt en hebben we als verbeterpunten aangebracht in het draaiboek. Verder heeft B4 de luchtbehandeling gerealiseerd bij zuurkasten en puntafzuigingen. Deze expertise was een toegevoegde waarde voor ons. Ik heb B4 als een partner ervaren die realistisch meedenkt en snel kan schakelen bij veranderingen. Dat kan alleen als je bijzonder goed personeel hebt. Ze hebben dan ook echt zeer goede vakkrachten ingezet om dit project te doen slagen. Zowel qua projectleider als de mensen in het veld die de klus moesten klaren.”

Complexe verhuizing van pilot-plant en lab Synvina op Brightlands Chemelto Campus geslaagd mede door totaal aanpak van B4"

Ook maatwerk nodig?

Neem contact met ons op en samen helpen wij u met de klaslokaal inrichting.