Yuverta VMBO en MBO – Roermond

Het materiaal dat B4 levert is heel mooi

Overleg met de installateur werd daadkrachtig opgepakt

Voor de nieuwbouw van Yuverta MBO in Roermond mocht B4 drie BiNaSk-lokalen, twee technieklokalen en een kabinet inrichten. “Mijn collega Marloes en ik hebben samen het aanbestedingstraject gedaan en B4 kwam als winnaar uit de bus,” aldus Martin van de Sande, interim projectleider Bouw. “Nadat Marloes de organisatie had verlaten, heb ik het project overgenomen en de uitrol gedaan. Voor Roermond had ik te maken met Klaas als projectleider. Die samenwerking is prima verlopen.

Qua planning is het niet helemaal gegaan zoals verwacht. De nieuwbouw in Roermond werd drie maanden uitgesteld. B4 is toen toch al begonnen, maar kon soms niet verder omdat er bepaalde dingen nog niet af waren. Dat heeft de boel wel vertraagd. Daar komt bij dat het veel werk was want het ging om grote lokalen, dat is vooraf niet helemaal goed ingeschat. Maar B4 is daarin natuurlijk ook afhankelijk van de installateur. Overleg tussen die twee partijen is heel belangrijk en B4 heeft dat intern daadkrachtig opgepakt.”

Het is belangrijk dat B4 in een vroeg stadium betrokken wordt

Bij de oplevering van de lokalen in Roermond bleken er slechts enkele afwerkpunten te zijn. Zo was een datagoot niet goed aangesloten. Martin: “Daarover heeft B4 dan even contact met de installateur. Voor de scholen in Roermond en Dordrecht hebben we al het meubilair door B4 laten verzorgen. Ik moet zeggen dat over de hele linie het materiaal dat geleverd wordt heel mooi is.”

Naast het leveren en installeren van technisch meubilair, houdt B4 ook rekening met de toekomst van het (technisch) onderwijs. Martin: “In veel nieuwbouw is geen gas meer, dat is altijd een ding. Daarom is het echt belangrijk dat B4 in een vroeg stadium aanwezig kan zijn in het bouwproces. In Roermond was dat inderdaad zo: toen de aanbesteding rond was, zijn we meteen met de aannemer en de installateur om de tafel gegaan. Mede daardoor zijn we nu absoluut tevreden over het resultaat.”

 Artist impression van de nieuwbouw is gemaakt door De Twee Snoeken

De samenwerking is prima verlopen

Ook maatwerk nodig?

Neem contact met ons op en samen helpen wij u met de klaslokaal inrichting.