Christiaan Huygens College – Eindhoven

B4 blinkt uit in de totaaloplossing

Fijn om te weten dat alles veilig is en blijft

Het Christiaan Huygens College (de overkoepelende organisatie voor drie scholen in Eindhoven) doet al jaren zaken met B4. In 2010 en 2016 werden de lokalen in het Frits Philips lyceum-mavo en het Olympia vmbo al ingericht, nu was het Huygens Lyceum aan de beurt. “Wij hadden goede ervaringen met B4 en we wilden overal dezelfde kwaliteit,” aldus directeur Martin van den Berg. “We hebben een aanbesteding gedaan en als het gaat om kwaliteit van de materialen komt B4 daar echt als beste uit. Apparatuur en inrichting moet het liefst tientallen jaren blijven staan. Dan kun je kiezen: veel onderhoudskosten maken of het in een keer goed doen. Het is prettig dat we weten dat alles veilig blijft, dat medewerkers spullen met vertrouwen kunnen gebruiken. Ook wanneer leerlingen niet overal voorzichtig mee omgaan. Goed hang- en sluitwerk klinkt misschien triviaal, maar is zeker relevant.”

Het is prettig samenwerken met B4

B4 maakte het plan van aanpak, stelde het programma van eisen op, verzorgde de engineering van het totale project en leverde en installeerde de installaties en tafels.

Martin: “Omdat het bouwproces wat chaotisch was, liep ook het werk van B4 wat vertraging op. Dat hebben ze heel flexibel opgepakt. Bovendien liet de installateur – die het voorbereidende werk voor B4 moet doen – wat steken vallen. Je kunt wel een gaskast aansluiten, maar als daarachter geen motor voor de afzuiging is geplaatst gaat dat niet werken natuurlijk. B4 had kunnen zeggen: dat is niet onze verantwoordelijkheid, maar zo werken ze niet. Ze hebben het opgepakt en samen met de installateur bekeken hoe dat opgelost kon worden.

B4 blinkt voor ons uit in de totaaloplossing en het ontzorgen van hele project. Het is prettig samenwerken, zowel met het bedrijf als totaal als met de individuele medewerkers. Wij hadden steeds een vast aanspreekpunt voor elke ploeg, dat werkte heel goed. Wij kunnen een samenwerking zeker aanraden aan andere scholen.”

Ze ontzorgen tijdens het hele traject

Ook maatwerk nodig?

Neem contact met ons op en samen helpen wij u met de klaslokaal inrichting.