Odulphus Lyceum Tilburg

De technische kennis van B4 over de inrichting van BiNaSk lokalen is een must

Het Odulphus lyceum in Tilburg heeft een nieuwe HAVO gebouwd in een bestaand markant gebouw in Tilburg. Architectenburo 37B heeft samen met de directie en het projectteam – waar B4 onderdeel van uitmaakte – in 6 maanden een droom mogen verwezenlijken. Een droom waarin de visie over een vernieuwende manier van onderwijs ondersteunt wordt door de inrichting van het gebouw. De zolder is getransformeerd in een Science-atelier met 64 werkplekken. Ir. René Kuijten verteld tijdens een interview hoe hij de samenwerking met B4 heeft ervaren:

“B4 heeft de specifieke technische kennis in huis die nodig is om een BiNaSk lokaal in te richten en is exact op de hoogte van de veiligheidseisen die er aan een klaslokaal worden gesteld. Dit was een aanwinst tijdens het project. Daarnaast bleek B4 in staat mee te denken in hoe de visie van de school door te vertalen naar het werken in de technieklokalen. Ze reikten passende technische hulpmiddelen aan en dachten mee als wij tegen vraagstukken, problemen en of nieuwe ideeën aanliepen.”

LEAN werken is met B4 in dit project erg goed verlopen – Faalkosten zijn nihil

“Gezien de strakke deadline, was het van belang snel keuzes te maken en hier direct naar te handelen. De onderlinge communicatie in het projectteam verliep erg goed. Beslissingen die genomen waren, werden direct uitgevoerd. Er werd niet gedraaid of veranderd. Alle leveringen van B4 waren strak op tijd. Al met al resulteerde deze LEAN samenwerking tot € 0,- aan faalkosten!”

"De technische kennis van B4 en het meedenken in oplossingen was een aanwinst"

Ook maatwerk nodig?

Neem contact met ons op en samen helpen wij u met de klaslokaal inrichting.